Одного з організаторів “російської весни” в Криму окупаційна влада засудила до 9 років в’язниці

 

Підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя 28 листопада виніс рішення у справі колишнього голови партії “Русский блок” Геннадія Басова, повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Крим.Реалії“.

Басова визнали винним і призначили покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, п’яти мільйонів рублів штрафу й забороною займати протягом трьох років керівні посади.

Адвокати колишнього голови “Русского блока” мають намір подавати апеляцію. На їхню думку, суд не врахував покази свідків на користь Басова, а також необґрунтовано критично поставився до показів свідків, які перебувають у дружніх із ним стосунках.
Сам Геннадій Басов провину не визнав і має намір “боротися аж до Європейського суду з прав людини”.

Суд над колишнім головою “Русского блока” тривав кілька місяців.

Представники окупаційної прокуратури РФ просили призначити Геннадію Басову 12 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму і штраф у 30 мільйонів рублів.

Басова затримали російські силовики в Севастополі у вересні 2015 року, за підозрою в комерційному підкупі й отриманні хабара у великому розмірі, поєднаного з вимаганням.
Представники прокуратури стверджують, що Басов отримував хабарі з підприємців за “неперешкоджання здійснення їхньої діяльності на території кладовища на 5-му кілометрі Балаклавського шосе”. На той момент він очолював держпідприємство “Спеціалізована служба з питань похоронної справи”.

Адвокати колишнього голови партії “Русский блок” впевнені, що вимагання й дача хабара, в яких звинувачують Басова, були інспіровані російськими силовиками.

“Зате ми тепер знаємо, навіщо так завзято кримська п’ята колона рвалася приліпитися до Росії. Заробляти на мертвих співвітчизниках – дуже по-російськи. Правда, як тепер з’ясувалося, конкуренція дуже велика…” – прокоментував інцидент керівник групи “Інформаційний спротив”, народний депутат України Дмитро Тимчук.

Як відомо, навесні 2014 року Геннадій Басов і очолювана ним партія “Русский блок” брали активну участь у організації “російської весни”, яку пізніше назвали російську анексію півострова. У травні 2014 року діяльність “Російського блоку” на території України була заборонена.

Читайте також:
Федерацію боксу окупованого Криму очолив Воронок – екс-лідер банди “Сейлем”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна