В університеті Огайо сомалієць поранив 10 людей і був застрелений

Американська поліція застрелила нападника, який у понеділок, 28 листопада, намагався переїхати автомобілем студентів та напав на них із ножем біля Університету Огайо в місті Коламбус. Про це повідомляє USA Today.

Внаслідок інциденту постраждали десять осіб. Дев’ятеро людей були доставлені до лікарні, один із них у критичному стані.

NBC News з посиланням на джерела в правоохоронних органах описує підозрюваного як 18-річного студента зі штату Огайо – біженця із Сомалі, який мав постійний вид на проживання (ВНЖ) у Сполучених Штатах.

“Чоловік врізався своїм авто в пішоходів в районі кампусу державного університету штату Огайо, після чого напав на студентів із великим ножем перед тим, як був смертельно поранений офіцером поліції університету”, – йдеться в повідомленні із посиланням на офіційні джерела.

В поліції уточнили, що спочатку реагували на повідомлення про нападника з вогнепальною зброєю, втім він був озброєний ножем.

“Нам дуже пощастило, що наш офіцер поліції опинився там і оперативно відреагував”, – повідомив начальник поліції університету Крейг Стоун.

Інцидент стався близько 10-ї ранку за місцевим часом, коли підозрюваний, ім’я якого не називається, навмисно переїхав бордюр та почав атакувати автомобілем перехожих.

Система безпеки університету одразу оповістила студентів про загрозу та рекомендувала всім дістатися убезпечених місць. При цьому повідомлялося про можливість нападу з вогнепальною зброєю.

На місце події прибули кілька спеціальних підрозділів, у тому числі команда SWAT, K9, вибухотехніки, а також десятки озброєних співробітників. Через дві години після першого попередження правоохоронці зняли стан загрози.
Навчання впродовж дня було скасоване.

Читайте також:
Стрілянина в Мюнхені: вбито 9 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна