Стартував “Вишкіл” – проект з онлайн-навчання військовим дисциплінам

vishkil-golovna

Стартував інтернет-проект “Вишкіл”, що позиціонується як цілісна безплатна система онлайн-навчання військовим дисциплінам. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на сайт проекту vyshkil.com.

Метою системи “Вишкіл” є якісна підготовка широкого загалу українців до викликів, які висуває війна чи гібридна агресія.

“Фронтові бої, дії в запіллі ворога, партизанський рух чи сутичка з озброєними злочинцями вимагають особливих знань і навичок, котрі є запорукою вашого виживання та свободи. Досвід Майдану, досвід спротиву злочинному свавіллю і російській агресії довели, що врешті тільки здатність до збройного опору гарантує життя та волю. Якщо ви готові взяти на себе відповідальність за долю рідних та країни, необхідно навчитися робити це якнайкраще“, – зазначено в презентації.

Онлайн-курси “Вишколу” провадять вітчизняні та іноземні фахівці, які здобули великий досвід дій у бойових ситуаціях.

Система “Вишкіл” також безоплатно пропонує як армійським, так і цивільним інструкторам військової справи найсучасніші техніки та засоби викладання знань.

“Вишкіл” стане в нагоді і тим, хто ще тільки збирається до лав ЗСУ, і тим, хто вже служить солдатом чи офіцером, а також усім відповідальним громадянам, що бажають жити в суспільстві, яке завжди спроможне себе захистити.

На “Вишколі” розгорнуто спеціалізовану платформу онлайн-навчання, яку створено в Массачусетському технологічному інституті (MIT, Massachusetts Institute of Technology, США).

vishkil-kursi

Кожний тематичний курс являє собою низку відеолекцій, насичених ілюстративними матеріалами. При потребі курсант зможе безпосередньо в системі скористатися додатковими довідниками, отримати консультацію від інструктора курсу чи поспілкуватися з іншими курсантами за допомогою спеціалізованого форуму.
Іншою важливою складовою навчального процесу є постійне тестування рівня отриманих знань.

Курсант складає тести на засвоєння матеріалу після кожного навчального блоку та після всього курсу. Система пам’ятає кожного курсанта, його пройдені курси та результати тестів.

На платформі пропонуються й готуються курси з елементів балістики (уже активний), вогневої підготовки, тактичної медицини, військової топографії, виживання, психологічної підготовки тощо.
На сайті триває громадське опитування стосовно пріоритету в розробці курсів.

vishkil-lektori-instruktori

Проект створено за сприяння командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Розвиток проекту став можливий завдяки істотній волонтерській підтримці.

Наразі проект існує на волонтерських засадах у партнерстві з Проектним офісом реформ Міністерства оборони України, командуванням ССО, Українською асоціацією власників зброї, ГО “Аеророзвідка”, “Картографічна сотня”, “Український легіон”, “Білий вовк” та ін.

Читайте також:
Територіальна оборона: як громадські активісти роблять роботу замість військкоматів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна