У Покровську затримали наркомана Нациста, який у 2014 році встановлював “ДНР”

 

Поліція в Покровську (колишній Красноармійськ) Донецької області затримала наркозалежного чоловіка, який у 2014 році був причетний до окупації регіону та воював на боці бойовиків. Про це повідомляє “Новинарня”  з посиланням на відділ комунікації поліції Донеччини.

Зазначається, що до війни чоловік вів маргінальний спосіб життя – маючи неповну середню освіту, заробляв випадковими підробітками та грабежами, за що був судимий. Перебував на обліку у нарколога через наркотичну та алкогольну залежність. Але з приходом “руського миру” кар’єра чоловіка різко пішла вгору.

“У квітні 2014 року його друзі, такі самі маргінали, запропонували вступити у рух за створення «ДНР». Усіма діями цього підпільного руху у Покровську (тоді Красноармійську) керував куратор із числа місцевих мешканців, поставлений терористами. Для реалізації злочинних замислів він підшукував саме такий контингент – людей, які мають проблеми із законом та яких можна використовувати для дестабілізації ситуації. Зараз куратор встановлений, він перебуває на окупованій території, але поліцейськими зібрано усі докази його причетності до злочину, і він оголошений у розшук”, – сказано в повідомленні ГУ НП.

32-річний новобранець отримав позивний “Нацист” – через фашистську символіку на тілі. Разом з іншими найманцями під керівництвом ватажка він ніс службу на блокпості терористів на в’їзді до Покровська з боку Дніпропетровщини.
Чергові були оснащені бронежилетами, касками, битками та пістолетами. Їхнім завданням була перевірка всього транспорту, який ішов до Донецької області, з метою перекриття руху Збройних сил України та виявлення громадян, які підтримували єдність країни.

Пост проіснував близько двох тижнів, поки його не роззброїли бійці батальйону “Донбас”. Тоді всі члени так званого “ополчення” були організовано передислоковані до Слов’янська для участі у бойових діях.
“Нацисту” також було запропоновано поїхати з ними, однак він не потрапив до ешелону через сильне алкогольне сп’яніння та страх бути вбитим.

Зазначається, що чоловік залишився у Покровську, але продовжував виконувати завдання терористів. Він зізнався, що брав участь у захопленні Красноармійського міськвідділу міліції 1 травня 2014 року.
Оперативники зібрали матеріали, які свідчать про це, і вони долучені до кримінального провадження за фактом захоплення адмінбудівлі. Досудове розслідування за цим фактом проводить прокуратура Донецької області.

Крім того, найманець був залучений бойовиками до організації незаконного референдуму у Покровську. У камуфляжній формі військового зразку наркозалежний представник криміналітету “охороняв порядок” під час голосування у двох школах міста.

Зловмисник згодом не пішов за “руським миром”, а залишився на підконтрольній Україні території. Він переховувався на орендованих квартирах, працював на тимчасових роботах.
Правоохоронці знайшли його у Мирнограді (колишній Димитров), де він ховався у приватному секторі.

“Візит поліції дуже здивував пособника терористів, який сподівався, що про його злочинну діяльність вже забули”, – інформує прес-служба главку.

Наразі чоловік активно співпрацює зі слідством.

За фактами чергування на блокпості та організації референдуму йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 256 (“сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Щодо факту захоплення держустанови правова оцінка діям затриманого буде дана прокуратурою Донецької області після проведення досудового розслідування.

Читайте також:
На Харківщині затримали бойовика “ДНР” на прізвисько “Корж”

Нацгвардійці затримали “високопосадовця ДНР” біля Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна