Після запланованого скорочення у Британії буде менше танків, ніж у Сербії

 

Армійське керівництво Великої Британії планує скоротити кількість основних бойових танків на третину, залишивши армію королівства з меншою кількістю танків, ніж у Сербії.

Згідно з планом, в одному із трьох британських армійських танкових полків всі 56 танків Challenger 2С замінять на бойові машини “Аякс”. Про це повідомляє “Європейська правда“.

Після скорочення загальна кількість танків у британській армії знизиться з 227 до близько 170. З них близько 112 буде на передній лінії у двох танкових полках, інші будуть використовуватися для навчання в Британії і Канаді.

Для прикладу, Україна офіційно має близько 800 танків плюс 1300 – на зберіганні, Польща – понад 900, Німеччина – 300, Франція – 200, Румунія – понад 400, Сербія – 212.

“На іншому кінці шкали Росія, яка має 2700 танків. План, який повинен бути анонсований в найближчі місяці, стривожив відставних військових, а Росія тим часом вводить в експлуатацію Т-14 “Армата” – танк нового покоління, який, на думку деяких експертів, за вогневою міццю переважає будь-який британський або американський аналог”, – ідеться у статті.

Міністерство оборони Британії уклало угоду вартістю 3,5 млрд фунтів стерлінгів на придбання майже 600 американських бойових машин “Аякс”, але є інформація про те, що був зроблений висновок про їх вразливість до важкої артилерії.

38-тонні машини “Аякс” набагато швидші, ніж 62-тонні танки Challenger 2, вони призначені для розвідки та швидкого проникнення вглиб ворожої території. Але вони мають набагато легшу броню і набагато меншу вогневу міць.

Читайте також:
Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна