Бойовики “ДНР” вигнали чеську гуманітарну організацію “Людина у скруті”

 

У суботу, 26 листопада, бойовики угруповання “ДНР” висунули вимогу працівникам донецького офісу чеської гуманітарної організації “Людина у скруті” негайно згорнути діяльність на Донбасі та залишити територію ОРДО. Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Керівник організації Шимон Панек заявив, що бойовики не повідомили про причини, чому чеським гуманітарним працівникам відмовлено в акредитації.

“Нас засмучує, що керівництво [сепаратистів] в Донецьку без будь-яких роз’яснень відмовило нам у доступі до людей, які насправді нашої допомоги потребують, і таким чином порушило міжнародне гуманітарне право”, – заявив Шимон Панек.

Координатор допомоги Україні Томаш Коціан зазначив, що працівники “Людина у скруті” “досі виконували всі вимоги місцевих органів і систематично інформували їх про свою діяльність. Ніяких причин для непродовження акредитації нам офіційно не назвали”.

Як повідомляють чеські ЗМІ, відповідно до вимоги сепаратистів, всі гуманітарні працівники “Людини у скруті” повинні протягом 24 годин покинути територію, підконтрольну “ДНР”.

Чеська організація “Людина у скруті” (Člověk v tísni) надає гуманітарну допомогу жителям Донбасу з серпня 2014 року.
Лише протягом 2016 року чеські гуманітарні працівники допомогли продуктами близько 490 тисячам жителів з окупованих територій.
“Людина у скруті” також надавала допомогу жителям Донеччини у відновленні житла і привозила питну воду.

Читайте також:
Ахметов оновив вміст гумдопомоги для Донбасу. СТАТИСТИКА

У Чехії хочуть закрити представництво “ДНР”, але ще не придумали як

Журналістів російського телеканалу видворили з території “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна