В окупованому Єнакієвому помер 94-річний священик, який не підтримав “ДНР”

 

У Єнакієвому (непідконтрольна Україні територія Донецької області) в четвер, 24 листопада, помер один із символів міста, 94-річний ветеран Другої світової війни Михайло Іларіонов, який був священиком і відмовився співпрацювати з окупаційною владою “ДНР”.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Олександра Чернова – переселенця, який до війни був лікарем у Єнакієвому.

“Сьогодні (24.11) на світанку помер один із символів міста – 94-річний Іларіонов Михайло Федорович – найбільш “презентабельно” відомий ветеран ІІ Світової війни, а до 2013 року – священик церкви в сел. Веровка”, – написав Чернов.

За його словами, “скандально-замовчуваним орковладою став випадок у травні 2015 року, коли перед парадом військової техніки 9 травня його (Іларіонова) хотіли вивести на трибуну разом із командирами окупаційних військ та керівниками-колаборантами. Однак старий, який заледве пересувався, наче прокинувся і відмовився стояти поруч із “нелюдами”.

mihaylo-ilarionov-2“Останні два роки він перебував у глибокому маразмі, але орків хрестом не осінив і “допомогу” від окупаційного керівництва не приймав!
З ним фотографувалися як пасивного “фону”, але доброго слова орковлада від нього не почула”, – повідомив Чернов.

Читайте також:
За два роки окупації “голова ради ДНР” Пушилін перестав влазити в будь-які штани. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна