У Києві з аукціону продавали ікони, написані на ящиках з-під набоїв, щоб підтримати добровольчий шпиталь

 

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова в п’ятницю, 25 листопада, провів у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка в Києві благодійний вечір “Два роки разом: 20 ротацій, 220 медиків-добровольців, 10 тисяч пацієнтів”.
Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ПДМШ, захід було присвячено другій річниці заснування госпіталю.

В ході заходу організатори підбивали підсумки дворічної роботи і збирали кошти на продовження роботи ПДМШ на східному фронті. Для цього, зокрема, провели фінальний благодійний розпродаж колекції сучасних православних ікон, написаних на стінках ящиків з-під набоїв із зони проведення АТО.
Автори ікон – київські художники Олександр Клименко та Софія Атлантова.

З молотка пропонувалося купити понад 50 ікон. До аукціону долучилися політики, бізнесмени, громадські діячі. Ціни стартували від 300 євро, передає “Еспресо”.

Такий аукціон відбувся вже не вперше. Завдяки продажу ікон у рамках кампанії ПДМШ “Купи ікону – врятуй життя” досі вдалося зібрати вже понад мільйон гривень на підтримку діяльності добровольчого госпіталю.
Унікальні образи на збройових дошках уже прикрашають домівки й кабінети українських і європейських парламентаріїв, бізнесменів і колекціонерів, музеї, галереї, приміщення посольств тощо.

Ядром ПДМШ стали медики Майдану.
З часу створення ПДМШ ім. Пирогова в його діяльності взяли участь понад 220 медиків-волонтерів, які протягом 20 ротацій надали допомогу понад 10 тисячам бійцям Збройних сил України, підрозділів Нацгвардії, МВС, добровольчих формувань та ін.
22 добровольці ПДМШ відзначені державними нагородами, 77 – медалями Міністерства оборони України, 88 мають статус учасника бойових дій і понад 100 – учасника війни.

Читайте також:
“5 – 300, 2 – 200. ТІЛЬКИ НЕ СПИ!”
Розповідь волонтерки, яка рятувала поранених під Станицею Луганською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна