Штаб АТО чекає в Дебальцевому провокацій із перевдягненими “карателями”

 

У суботу, 26 листопада, в окупованому Дебальцевому (Донецька область) можливі провокації бойовиків із летальними наслідками. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр штабу АТО.

“За оперативною інформацією, що надійшла до штабу АТО, завтра, 26 листопада, російсько-окупаційні війська планують влаштувати провокації у Дебальцевому. Буде створено картинку для проросійських ЗМІ, де покажуть масові мітинги, на які звозитимуть людей із різних міст та сіл.

Окупанти, на бойовій техніці з розпізнавальними знаками України на бортах та жовто-блакитними прапорами, переодягнені у військову форму українського зразка, намагатимуться дискредитувати Збройні сили України та Мінські домовленості. Можливі жертви серед мирного населення”, – йдеться в повідомленні.

“Людям треба бути дуже обережними, бо окупанти ладні піти на все, аби Дебальцеве не повернулося до мирного життя в Україні”, – зазначили у штабі.

Нагадаємо, згідно з так званими “першими Мінськими угодами” від вересня-2014 Дебальцеве мало б бути підконтрольним Україні, однак місто було окуповане російськими військами в результаті боїв у лютому 2015 року та відійшло до т.зв. “ДНР”.
Зараз Україна ставить питання про повернення Дебальцевого.

Читайте також:
Пєсков: РФ “абсолютно не згодна” повернути Дебальцеве Україні

Україна в Мінську наполягає на поверненні Дебальцевого і ліквідації ДНР/ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна