If there is a will, there is a way. Україна вже рік не купує газ у РФ

 

Сьогодні, 25 листопада, виповнився рівно рік, як Україна не закуповує природний газ у Росії. Про це, як передає “Новинарня“, нагадав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.

“Сьогодні пройшов перший рік в історії незалежної України, протягом якого ми не купили жодного кубічного метра газу в РФ. Подія досі символічна не тільки для українського, але й для європейського ринку газу, оскільки багато наших зарубіжних партнерів ще два роки тому вважали це неможливим”, – написав Коболєв у “Фейсбуці”.

За словами Коболєва, це вже історія, а його зараз більше цікавить майбутнє.

“А для майбутнього ця подія є важливим доказом одного з головних принципів, якими керується наша команда: if there is a will, there is a way”, – заявив він, маючи на увазі: “Було б бажання, а можливість знайдеться”.

За словами Коболєва, відсутність серед постачальників “Нафтогазу” ПАТ “Газпром” викликана відмовою російського монополіста від підписання додаткової угоди, яка, зокрема, передбачає, що сплачені кошти використовуються тільки для оплати нових поставок газу і тільки через контрольовані Україною пункти входу.
Також додаткова угода скасовує дію принципу take-or-pay (“бери-або-плати”) в період його дії та встановлює гнучкий графік заявок і оплати газу.

Читайте також:
Голова ОДА спростував постачання газу до Генічеська з окупованого Криму

Україна купує газ в ЄС дешевше, ніж у Газпрому. Післяреволюційна економія – $5 млрд.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна