Переговори про вступ Туреччини до ЄС відклали на невизначений термін

 

Євродепутати закликають ввести тимчасовий мораторій на переговори з Туреччиною про вступ до Європейського союзу. Відповідна резолюція була прийнята в четвер, інформує “Європейська правда“.

У резолюції йдеться про те, що Туреччина, тим не менш, повинна залишатися “прикріпленою” до ЄС.

Євродепутати також зобов’язуються переглянути свою позицію, коли “непропорційні репресивні заходи” в умовах надзвичайного стану в Туреччині будуть скасовані.

“Туреччина є важливим партнером ЄС. Але в партнерські відносини, бажання співпрацювати повинно бути двостороння (…), Туреччина не показує такої політичної волі, дії уряду й надалі зводять Туреччину з європейського шляху”, – зазначили євродепутати.

Тимчасове припинення переговорів означає, що жодні нові глави переговорів не можуть бути відкриті і нові ініціативи не будуть прийматися відносно переговорів між Туреччиною та ЄС.

Читайте також:
У Туреччині у низці міст знову заворушення. Цього разу через мерів

У Туреччині пройшов багатотисячний мітинг. Ердоган пообіцяв відновлення смертної кари

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна