Миколаївські студенти під час пропагандистського фільму масово вийшли з аудиторії та зателефонували в СБУ. ВІДЕО

 

У Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського замість обіцяної конференції на тему “Презумпція правоти поліцейського”, організатори проекту включили фільм, що оповідає про життя людей на підконтрольних бойовикам територіях. Про це повідомляє місцевий сайт times.mk.ua.

Згідно з порядком денним, організатори проекту з питання “презумпції правоти поліцейського” повинні були розповісти про проблему цього законопроекту і показати відповідний фільм на цю тематику.
Однак замість фільму, що стосується правоохоронних органів України, студентам показали провокаційний фільм, який викликав серед студентів невдоволення.

У фільмі містилися кадри вкрай неоднозначного змісту часів російської окупації Донбасу та сепаратистських мітингів у регіоні.

Студенти, розцінивши посил фільму як пропаганду, почали активно виступати з проханнями припинити показ стрічки, пояснюючи організаторам, що фільм є провокаційним і не відповідає тематиці заходу.

Зрозумівши, що ніхто не збирається виключати провокаційний показ, частина студентів почала активно залишати аудиторію, висловлюючи таким чином свою незгоду.

Побачивши настільки незручну ситуацію, одна з організаторів проекту Олена Кабашна закликала оператора припинити трансляцію фільму і виступила з пояснювальною промовою, що цей фільм не є пропагандистським, а був знятий українським режисером для висвітлення ситуації на Сході країни. Однак для чого він був показаний в рамках цієї конференції, вона так і не пояснила.

В цей момент були присутні особливі гості в особах депутата обласної ради Максима Невенчанного, а також депутатів від партії “Опозиційний блок” Артема Грозова і Павла Зоткіна, які спостерігали весь процес, що відбувався.

Після закінчення заходу стало відомо, що хтось із студентів зателефонував співробітникам СБУ, але обійшлося “без пригод”.

Водночас колишній голова Луганської обласної ВЦА, заступник міністра у справах окупованих територій та внутрішньо переміщених осію Георгій Тука закликав СБУ розслідувати цей факт та подякував молоді за відповідну реакцію.

Читайте також:
Європарламент прирівняв боротьбу з російською пропагандою до боротьби з ІДІЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна