Ердоган прислав в окупований Крим своїх представників і бізнесменів

 

До окупованого Криму прибула делегація турецьких політиків і представників бізнесу.

Як повідомляє агенція “РИА Новости”, турецькі діячі прибули в середу ввечері, 23 листопада, до аеропорту Сімферополя.
Водночас прямі рейси в окупований Крим є незаконними з точки зору українського законодавства.

До складу делегації з 22 осіб увійшли зокрема представник президента Туреччини (учасник зустрічі президентів Росії і Туреччини) Ібрагім Ерилли та віце-мер Анкари Ахмет Тунч.

Агенція наголошує на тому, що очолює групу глава турецької асоціації євразійських урядів (довірена особа заступник керівника генеральної дирекції безпеки Туреччини) Хасан Дженгіз.

Також у Крим прибули представники ділових кіл Туреччини.

Візит організований Міжнародним євразійським рухом, який очолює відомий російський пропагандист Олександр Дугін. Очікується, що делегація перебуватиме в Криму три дні.

Повідомляється, що представники турецької делегації збираються  “зустрітися з бізнес-спільнотою республіки, з кримськими татарами, що проживають на півострові, а також з представниками кримської влади”.

Російська агенція наголошує на тому, що як очікується, “завтра до Криму прибудуть також двоюрідний брат та особистий помічник президента Туреччини Мехмет Мутлу і депутат турецького парламенту від правлячої Партії справедливості і розвитку Махмут Малі”.

Російські ЗМІ вважають цей візит “великим сигналом” Туреччини щодо готовності співпрацювати з Москвою зокрема і щодо анексованого Криму.
Візит близьких до президента Ердогана осіб протиставляється заявам української сторони за підсумками зустрічі 21 листопада голови ВР України Андрія Парубія у Стамбулі президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

“Ми обговорили питання економічної і військово-оборонної співпраці наших держав. Я наголосив на необхідності збереження блокади Криму, як одного з важливих етапів міжнародної підтримки України і деокупації півострова”, – написав тоді Парубій.

Нагадаємо, в жовтні велика делегація депутатів регіональних рад і представників ділового співтовариства Італії також перебувала з візитом в окупованому Криму.

Читайте також:
Путін і Ердоган підписали угоду про “Турецький потік” в обхід України

“Любі друзі”. Про що домовились Путін і Ердоган та яку тему вирішили уникати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна