Вищий адмінсуд: Горішні Плавні назавжди

 

22 листопада Вищий адміністративний суд України розглядав позов мера міста Горішні Плавні Дмитра Бикова до Верховної Ради з вимогою скасування перейменування Комсомольська.

“Як повідомив перший заступник мера Олександр Чуприна, суд позов відхилив, а обґрунтування має надати протягом 5 днів”, – повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Світанок Полтавщини”.

Нагадаємо, місто Комсомольськ Полтавської обалсті було перейменувано на Горішні Плавні в рамках декомунізації постановою Верховної Ради 19 травня. Цю назву запропонував Інститут національної пам’яті, з огляду на небажання місцевої громади та мерії Комсомольська виконувати декомунзаційне законодавство.
Міський голова Дмитро Биков та ініціативна група не погодилися з таким рішенням і подали позов до суду, постфактум запропонувавши назву “Святомиколаївськ“.

У ході обгвоорення нової назви “Горішні Плавні” стали мемом в українських соцмережах.

Читайте також:
У В’ятровича пояснили, чому Горішні Плавні назавжди залишаться Горішніми Плавнями

У Google Maps з’явилися Горішні Плавні. Місцева громада затіяла нове перейменування

Порошенко: Я не був би щасливий у Горішніх Плавнях

В’ятрович пояснив, чому Комсомольськ став Горішніми Плавнями всупереч бажанню місцевих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна