Відбій зради: зимова форма планово надійшла у війська

 

Зимова польова форма планово надходить у війська – про це заявив начальник Тилу ЗС України генерал-майор Іван Гаврилюк на брифінгу 22 листопада з питань тилового забезпечення.

За його словами, “наразі військові частини та підрозділи Збройних сил України, залучені до проведення АТО, забезпечені необхідним майном польової зимової номенклатури”, інформує прес-служба Міноборони.

Заяви керівників МОУ підтверджують військовослужбовці. Зокрема, відомий блогер – військовий ЗСУ Олександр Алимов 22 листопада написав у “Фейсбуці”:

“За останні дні видали:
1. Шапку зимову. Зелена і флісова всередині. Приємна до голови.
2. Рукавиці зимові. Чорні. Розміри дуже великі, кошлатяться. Але теплі, в принципі.
3. Шкарпетки зимові і трекінгові. Нічого так, ношу без скарг.
4. Білизну натільну. Зелена. Тонша від попереднього варіанту. Нормальна. Зимову теж завезли, але там вдягають піхоту в першу чергу, а нам уже як пощастить.
5. Черевики бойові тип А (демісезонні). Спочатку давали зимові (тип Б), але погано сіло на ногу, то я вирішив взяти універсальний демісезонний варіант.
Зимові теж оглянув. Візуально те саме, за вийнятком матеріалу верху (блискучі) і темніший колір. Поношу, напишу відгук, що і як.
6. Форма літня. Пошив Харків. Матеріал 65/35 бавовна/поліестер. Класна форма. Краща з тих, що видавали.
7. Вода бутильована в достатній кількості.
8. Дрова дубові. Скільки змогли забрати.
9. Запчастини до наших трахом і корчів (техніки – “Н”). Небагато, шопопало, але все одно приємно”.

“Підрозділ забезпечений зимовим одягом, продуктів достатньо, воду і хліб підвозять.
Думаєте, “перемогазради”? Ніфіга. Просто з’явилась можливість зайнятись цими питаннями. Чого і бажаю всім нитікам про голихбосих”, – додав Алимов, контрактник-артилерист 72-ї окремої механізованої бригади (Біла Церква).

Як повідомив у свою чергу начтилу ЗСУ Іван Гаврилюк, окремі предмети речового майна надійдуть до кінця листопада — початку грудня, що забезпечить їх планову заміну.

“Згідно з планом, останні партії зимових шапок та теплої білизни надійдуть від промисловості до 25 листопада, куртки флісові — у перших числах грудня. По мірі надходження речове майно одразу направляється до військових частин”, – поінформував генерал Гаврилюк.

Він зазначив, що з 2017 року терміни носіння польової форми одягу та спеціальних костюмів буде вдвічі зменшено.

“Таким чином, літні костюми військовослужбовці отримуватимуть на три місяці — тобто чотири комплекти на рік, а костюми спеціальні, які використовують танкісти, артилеристи та інші спеціалісти, до чиїх обов’язків входить обслуговування техніки, — два комплекти на рік”, — пояснив начальник Тилу.

Він також повідомив, що наступного року планується опрацювати весь перелік бойового спеціального комплекту з урахуванням специфіки родів військ.
“Наприклад, черевики з високими берцями для розвідників будуть виготовлені з урахуванням особливостей їх завдань”, — цитує Гаврилюка сайт МОУ.

Також, за його словами, планується розширити асортимент бронежилетів – зокрема, для розвідників, танкістів, військовослужбовців Сил спеціальних операцій тощо.

Читайте також:
Морпіх в АТО тестує нові берці “Талан”: враження дуже позитивні

Морпіх, який повернувся в АТО:
Круто! Бачу тенденцію покращення якості речового забезпечення ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна