На Будинку профспілок у Києві нехотя почали демонтувати незаконну надбудову. ВІДЕО

 

На Будинку профспілок у Києві в середу, 23 листопада, розпочався демонтаж незаконно зведених двох поверхів.

На даху будівлі встановлюють поперечні балки, після чого будуть розрізати бетонні перекриття, повідомив радник Київського міського голови з питань благоустрою, народний депутат від БПП Дмитро Білоцерковець.

Як відомо, незаконна надбудова площею майже 700 кв. метрів з’явилася вже після пожежі 2014 року – у період, коли Будинок профспілок почали відновлювати після Майдану.

Водночас за дві години після початку “знесення надбудови” на місці демонтажу уже не було робітників.

На відео, знятому за допомогою дрона, на даху Будинку профспілок видно лише невелику купу цегли, піддони і шматки арматури і труб, зазначає “Радіо Свобода”.

Секретар Київради Володимир Прокопів зазначив, що незаконні поверхи на будівлі демонтують до кінця 2016 року.
За його словами, забудовник компенсує всі витрати.

Підготовчі роботи перед знесенням почалися ще 14 липня. Оскільки надбудову робили як капітальний проект і пошкодили дах Будинку профспілок, то перед початком безпосередньо демонтажу міські комунальники мали розробити проект демонтажу.

Як відомо, в березні 2016 року Вищий господарський суд України відхилив касаційну скаргу підприємства “Господарське управління Київської міської ради профспілок” і залишив чинним рішення судів попередніх інстанцій, тобто зобов’язав столичні профспілки і їхнього підрядника ТОВ “Буд-Жил-Пром” знести незаконно зведені поверхи будівлі на вулиці Хрещатик, 16.

Раніше програма “Схеми” повідомляла про незаконно надбудовані поверхи над Будинком профспілок на майдані Незалежності, які на початку минулого року на замовлення Київської міської ради профспілок добудувала компанія “Буд Жил-Пром”.
Це фірма з орбіти голови Федерації греко-римської боротьби Києва, а в минулому – фігуранта столичних кримінальних хронік Івана Балабана. На початку 1990-х його звинувачували у залякуванні та “кришуванні” бізнесу, а також – збройних нападах і підпалах, зазначає “Радіо Свобода.

Читайте також:
Проміння гідності. Київ вшановує полеглих Героїв Майдану. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна