Харківський антимайданівець Завгородній тепер проводить військові вишколи молоді на базі ЗСУ

 

Спільник сепаратистів Харкова Віталій Завгородній бере участь в організації військово-патріотичних змагань студентів ВНЗ за підтримки Харківської обласної державної адміністрації. Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” громадський активіст Дмитро Олійник.

vogneviy-rubizh-vitaliy-zavgorodniy-dinamoВіталій Завгородній – голова ВПО “Динамо” (військово-патріотичного об’єднання), яке проводить військово-тактичну гру “Вогневий рубіж”.

Змагання пройдуть 24 листопада на базі 92-ї окремої мехенізованої бригади ЗСУ (с. Клугино-Башкирівка).

Як розповів раніше Завгородній, “змагання проходять в ігровій формі і розраховані на участь в них звичайних студентів… У кожній команді – 6 хлопців та 2 дівчини… За легендою, команда буде групою спецназу, якій потрібно проникнути на базу супротивника, виконати ряд завдань і відступити. Студентам належить повзати під колючим дротом, вражати мішені, показати елементи медичної підготовки. Будуть піротехнічні ефекти, дим”.

Це не перші подібні змагання, які проводить ГО ВПО “Динамо”, при тому що його голова Завгородній помічений в активності зовсім іншого спрямування.

“Організатор поїздок тітушні до Києва, збирач коштів на допомогу беркутівцям, організатор і скоріш за все адміністратор однієї зі спільнот ВК, що виконувала координацію сепаратистів у Харкові… Окрім того, цей кадр пише, що він часто бере участь у засіданнях громадської ради при облдержадміністрації! Це просто оксиморон, панове!!! На одному зі скрінів він радіє побиттю Юрія Луценка (під час подій Євромайдану в Києві)”, – зазначає Олійник.

Віталій Завгородній і Віктор Медведчук

Віталій Завгородній і Віктор Медведчук

“Оцей кадр, Виталій Завгородній, настільки тупе створіння, що йому не стало розуму повидаляти скріни своєї активної антидержавницької діяльності дво-, трирічної давнини”, – зауважує активіст.

“Трупів успішно назвали “Героями України”, – писав зокрема Завгородній про Небесну сотню.

У його профілі в соцмережі – справді багато дописів на підтримку сепаратистів, фото з Віктором Медведчуком, “Топазом” Ігнатом Кромським, на “круглих столах” у Росії тощо.

“Віталій сєпар і українофоб. Працює на рашку і медведчука. Один з активних учасників захоплення ХОДА весною 2014… Зараз правда він харківський «обществєннік» і деякі пости навіть пише українською. Це не заважає йому їздити в рашку на “круглі столи” з Дугіним. Не заважає давно і успішно бути в базі “Миротворець”. А ось тут, наприклад, в січні 2014 координувався з оплотами та іншими сепарами і качав федедралізацію (відео)”, – зазначає в свою чергу волонтер Роман Сініцин.

Віталій Завгородній із сепаратистами Харкова, весна 2014

Віталій Завгородній із сепаратистами Харкова, весна 2014

“Це зовсім не показовий випадок. Це система, – наголошує Сініцин. – Коли медведчуковські консерви, які в 2013-14 роках качали ситуацію на розвал країни, тепер отримують бабки і легалізуються в різних антикорупційних і соціальних сферах. Мертвечук і рашка на це активно дає гроші. Підконтрольні об’єднання активних громадян – це чудовий інструмент для розкачування ситуації в сприятливих умовах. А поки вони відробляють бабло. Прес-конференції, презентації, робота з дітьми і молоддю.
Згадати хоча-б недавній випадок з тим як адепти херсонської народної республіки давали в Києві прес-конференцію про «всеукраінскоє родітєльскоє двіженіє».
Конкретно цих адептів в Києві будуть бити. І впевнений, що Віталія в Харкові теж битимуть.
Але це не вирішить проблеми.
Проблема в тому, що СБУ – надто лояльна по відношенню до таких консерв. А консерв сотні. Навіть в Західній Україні.
І як тільки ситцація в країні зміниться – ці консерви прекрасно знатимуть що і як робити. І битимуть уже нас.
За 2014 рік їм, як бачимо, нічого не було”, – підкреслює Роман Сініцин.

Читайте також:
Це 21.11 більше схоже на День перефарбованих опортуністів, – волонтер Сініцин

Майданівці обурені: екс-член “уряду ЛНР” Малиш очолив медицину Луганської області
в річницю Революції Гідності

Сепаратисти, які в 2014 році проголосили в Харківській ОДА “ХНР”, отримали перші вироки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна