Заступник міністра юстиції не може пояснити 324 тис. доларів готівки у своїй декларації

 

Заступник міністра юстиції Сергій Петухов не може пояснити 324 000 доларів готівки у своїй е-декларації. Про це в “Фейсбуці” написав експерт Реанімаційного пакету реформ Олександр Леменов, закликавши  більш ґрунтовно проаналізувати фінанси заступника міністра юстиції.

Він нагадав, що Петухов до роботи в Кабміні близько 8 років працював на Дмитра Фірташа на керівних посадах у DF Group і ТОВ “Карпатигаз”.

Тому ці кошти дійсно могли б бути сплачені у якості заробітної плати топ-менеджеру, проте Леменов зазначив, що останні 3 місяці роботи в ТОВ “Карпатигаз” припали на 2015 рік, який є звітним як для паперової, так і для електронної, декларацій. І там чітко вказано, що за 3 місяці роботи молодий реформатор отримав 147 724 гривень.

“Іншими словами, це близько 2 тисяч доларів на місяць. І це на піку його кар’єри в корпоративному бізнесі Фірташа на посаді в компанії, яка є лідером з видобутку газу та газоконденсату за угодами по СВ в країні”, – написав  він.

При тому Леменов зазначив, що зібрати 324 000 доларів Петухов міг лише за умови 162 місяців (13,5 років) безупинної роботи, при цьому без жодних витрат.

Проте, крім готівки, заступник міністр має два автомобілі – Land Rover Freelander 2, Alfa Romeo MiTo.

Леменов припустив, що існує ще один варіант – отримання “чорного” кешу під час роботи на Фірташа, з якого не виплачувалися податки.

“Домовившись на вихідних, я продублював від Коаліції “Декларації під контролем” прохання пояснити свої статки на e-mail молодого реформатора. Попередньо подякувавши за співпрацю. Сьогодні, побачивши пост Петухова про те, що він вирішив вкласти гроші в банківські установи, я ще раз публічно спитав у Сергія про його обіцянку, адже досі не отримав чіткої відповіді. У відповідь – бан“, – написав він.

Читайте також:
НАБУ відкрило перші провадження за фактами незаконного збагачення через е-декларації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна