Суд у Києві обрав запобіжні заходи викрадачам Богданова

 

За клопотанням столичної прокуратури Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжні заходи екс-депутату Харківської облради Володимиру Розсосі та двом його спільникам, які організували викрадення колишнього працівника ФСБ Іллі Богданова. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

“Екс-депутату, як організатору злочину, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 12 січня 2017 року. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.27 ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України”, – йдеться в повідомленні.

Двом співучасникам Розсохи, які мали таємно перевезти Богданова через українсько-російський кордон після викрадення, суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.
Зловмисникам також інкримінують ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні. Встановлюються причетність інших осіб до вчинення вказаних злочинів.

Нагадаємо, 18 листопада Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та Генеральною прокуратурою запобігли другій спробі викрадення і вбивства колишнього співробітника прикордонної служби ФСБ РФ, що перейшов на бік України, Іллі Богданова.
Екс-регіоналу Розсосі російські спецслужби нібито заплатили за викрадення перебіжчика майже тисячу доларів.

Читайте також:
Екс-росіянин Ілля Богданов, якого намагається вбити ФСБ, погодився працювати в СБУ

Екс-ФСБшник Богданов визнав, що відео звільнення – інсценоване, але його справді викрадали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна