Поліція проводила обшуки в офісі компанії Григоришина

 

Поліція провела обшуки в пов’язаній із бізнесменом Костянтином Григоришиним компанії “Сварог Ессет Менеджмент” щодо махінацій з інвестпрограмами обленерго.
Про це йдеться в ухвалі Жовтневого районного суду Полтави, оприлюдненому в Єдиному держреєстрі судових рішень, пишуть “Українські новини“.

Як зазначається, обшуки в київських офісах ТОВ “КУА “Сварог Ессет Менеджмент” проходили на початку жовтня.

Слідство вважає, що представники компанії розробили і запровадили протиправний механізм надання Нацкомісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг недостовірних документальних матеріалів з метою включення в інвестиційні програми “Полтаваобленерго” та інших регіональних енергопостачальних компаній (обленерго), заходів по заміні трансформаторного обладнання.

При цьому таке обладнання не відповідало технічним потребам обленерго, і його включення в інвестпрограми призводило до розтрати тарифних коштів.

На думку слідства, після включення цих коштів в інвестпрограми обленерго купували трансформатори виробництва заводу “Запоріжтрансформатор” (Запоріжжя) за завищеною вартістю у комерційних структур, які входять в сферу управління ТОВ “КУА “Сварог Ессет Менеджмент”.

За даними СБУ, ТОВ “КУА “Сварог Ессет Менеджмент” представляє в Україні інтереси кіпрської Energy Standard Fund Ltd на території України.
Energy Standard Fund Ltd є бенефіціаром офшорних комерційних структур Larva Investments limited і Bikontia Enterprises Limited (обидві – Кіпр).
Ці компанії в свою чергу є акціонерами чотирьох обленерго – “Полтаваобленерго”, “Чернігівобленерго”, “Сумиобленерго”, “Тернопільобленерго”. Крім того, Bikontia Enterprises Limited володіє 12,31% і “Запоріжжяобленерго”.

Група “Енергетичний стандарт” володіє найбільшим виробником трансформаторів заводом “Запоріжтрансформатор”, одним з провідних в Європі машинобудівних комплексів з випуску обладнання для нафтової, газової та хімічної промисловості Сумським машинобудівним науково-виробничим об’єднанням (колишнє – Науково-виробниче об’єднання ім. Фрунзе, Суми) , енергопостачальною компанією “Луганське енергетичне об’єднання”.
“Енергетичний стандарт” контролюється бізнесменом Григоришиним.

Читайте також:
Комітет Пашинського підтримав постанову про санкції проти Медведчука, Григоришина
і медіа-холдингу “Вєсті”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна