На Львівщині затримали військових, які крали боєприпаси для продажу

 

Співробітники Служби безпеки України затримали на Львівщині військовослужбовців, які викрадали з військових складів боєприпаси для перепродажу. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБ України.

“Правоохоронці затримали двох капітанів у населеному пункті поблизу місця дислокації частини під час спроби продати партію боєприпасів. При обшуках зловмисників та їх автомобіля співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою вилучили понад 5 тисяч набоїв різного калібру, 20 зарядів до гранатомета РПГ-7 та 52 тисячі гривень, отриманих від покупця”, – ідеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем… якщо вони вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці…”, санкція – позбавлення волі на строк від 10 до 15 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, у тому числі обшуки за місцем проживання військових.

Читайте також:
На Житомирщині керівництво військової частини крало й продавало пальне з АТО

Підземний бункер зі зброєю під Києвом виявився складом “макетів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна