“Не ведіть дітей на російське фуфло”: В Черкасах протестували проти концерту “Потапа і Насті”

 

У неділю в Черкасах кількадесят активістів протестували біля палацу культури “Дружба народів” за годину до початку концерту дуету “Потап і Настя Каменських”.  Про це повідомляє “Радіо Свобода“.

Активісти тримали в руках плакати за написами: “Золоті кити = дешеві понти”, “Для вбивць свого народу – співають тільки зрадники” та “Геть московських підстилок”.

Також мітингувальники запалили файєри, а на вході до палацу культури розлили томатний сік як символ крові українців, що постраждали під час збройного конфлікту Росії на сході України.

“Це їхній вибір. Наша ж акція має інформативний характер, щоб закликати українців бойкотувати концерти виконавців, які їздять задля заробітку до Росії й отримують там нагороди”, – сказав один із організаторів акції, депутат Черкаської міськради Максим Шило.

Самого входу до будівлі протестувальники не блокували, але глядачам, які йшли на концерт, влаштували символічний “коридор ганьби”. Вони зокрема вигукували гасла “Вокзал – Москва – Росія”, “Не ведіть дітей на російське фуфло” тощо.

10 листопада представники кількох громадських організацій звернулися до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка з проханням не допустити концерту “Потапа і Насті Каменських” 20 листопада. Однак, за словами активістів, реакції на звернення не було.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна