160 родин героїв Небесної сотні та загиблих в АТО активістів отримали по $1000 із премії Жанни Нємцової

 

Протягом 2016 року 160 родини героїв Небесної сотні, журналісти, медики й волонтери, які загинули в АТО, отримали грошову допомогу у розмірі 1000 доларів США.
Ці кошти – благодійні пожертвування із польської Премії “Солідарності” імені Леха Валенси, яку в 2015 році отримала Жанна Нємцова, донька вбитого російського політика Бориса Нємцова, і вирішила передати українцям.

“Це 107 родин героїв Небесної сотні, шість родин журналістів, 32 родини медиків і 15 багатодітних родин”, –  розповіла Таміла Ташева, координатор громадської організації “Крим SOS”, на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Це визнання, що їхні жертви були не марними, що це був внесок у розвиток демократичних цінностей в Україні”, – зазначила вона.

Тисячу доларів видавали на одну родину – у гривневому еквіваленті на банківські рахунки. Представники ГО “Крим SOS” виступали посередниками, які допомагали координувати процес.

Крім того, сто родин отримали безоплатну правову допомогу – консультації щодо податкових питань та отримання соціальних пільг.
“Ми і надалі готові допомагати юридичними порадами, якщо це буде потрібно”,  – додала Ташева.

Вона розповіла, що проект здійснюється другий рік поспіль.
У 2015 році таку допомогу отримали 187 родин – 107 родин героїв Небесної Сотні, шість родин журналістів, 26 – медиків і 48 – багатодітних. Тоді кошти для цієї підтримки передав почесний голова Меджлісу Мустафа Джемілєв зі своєї премії.

Ігор Гурик, батько героя Небесної сотні Романа Гурика, висловив подяку польському народові,  “Солідарності”, Мустафі Джемілєву, Жанні Нємцовій і “Крим SOS” за підтримку тих, чиї родичі загинули за незалежне і демократичне майбутнє України.

“Це дуже важливо для нас, тому що коли ми бачимо таку підтримку, ми розуміємо, що нас не забувають. Але головне – не тільки пам’ять, а й рух до тих ідеалів, за які вони поклали життя. Важливішою буде не перейменована вулиця, а сміття, викинуте у правильне місце, повага, виявлена до старшої людини і того, хто потребує допомоги. Це буде найкращим виявом такої пам’яті”,  – зазначив Ігор Гурик.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна