У президентських рейтингах Франції з величезною перевагою лідирує ультраправа Ле Пен

 

Лідерка французьких ультраправих та євроскептиків, голова партії “Національний фронт” Марін Ле Пен за результатами останніх соціологічних опитувань з величезним відривом випереджає найближчого конкурента у президентських рейтингах. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на The Independent.

“Лідер ультраправих має 29-відсоткову перевагу над найближчим конкурентом лідером республіканців Ніколя Саркозі, який відставав раніше на 8%. В свою чергу Саркозі має 15% переваги над лідером лівих Жан-Люком Меланшоном за результатами опитування компанії Іpsos, в якому проведено аналіз п’яти сценаріїв з різними кандидатами”, – повідомляється про соціологічні заміри різних фінальних пар.
Водночас дослідження не охоплювало можливу участь у виборах республіканця Алена Жюппе, екс-прем’єра та екс-глави МЗС Франції.

Видання відзначає, що такі результати збільшують побоювання, що Ле Пен може стати президентом Франції на тлі глобального зростання популізму, яке стало характерним для внутрішньої політики багатьох країн Заходу та ознаменувалося рішенням Великої Британії про вихід з ЄС, а також перемогою Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Як відомо, президентські вибори у Франції пройдуть 23 квітня 2017 року. Якщо ніхто з кандидатів не набере 50% + 1 голос, другий тур за участю двох фіналістів пройде 7 травня.

На попередніх виборах, 2012 року, соціаліст Франсуа Олланд випередив на той час чинного президента Саркозі – 51,6% проти 48,4%.

На виборах 2002 року в другий тур несподівано вийшов батько Марін Ле Пен, ультраправий голова “Нацфронту” Франсуа Ле Пен, який програв республіканцю Жаку Шираку – 18 на 82%.

Читайте також:
Друг Росії Саркозі знову балотується в президенти Франції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна