Уряд готує законопроект про монетизацію пільг ветеранам АТО

 

Кабінет Міністрів розробляє проект закону про монетизацію пільг ветеранам війни й АТО. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на Романа Туровця, військового журналіста, спецкора газети “Народна армія”.

Це означає, що власники статусу учасника бойових дій (УБД) платитимуть за різні послуги нарівні з усіма громадянами, але отримають додаткові грошові кошти для покриття своїх витрат.

“Законопроект до кінця року буде представлений в парламенті, після того, як його схвалять на засіданні Кабміну”, – написав підполковник ЗСУ екс-речник штабу АТО Роман Туровець у соцмережі.

За його словами, “компенсація має передбачати витрати на проїзд, комунальні послуги і решту гарантованих законом пільг… Отже, носити з собою “корочки” незабаром стане непотрібним…”

Водночас про конкретні суми, які можуть отримати учасники бойових дій на руки замість права їздити безкоштовно і платити лише частину різних тарифів, поки що не повідомляється.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” повідомляла, що Міноборони Міноборони готує новий механізм нарахування зарплат військовим та підвищення виплат ССО.

Читайте також:
Які пільги дає УБД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна