Резолюція ООН забороняє Росії призивати кримчан у свою армію, – Клімкін

 

Резолюція, ухвалена Третім комітетом ООН щодо порушення Росією прав людини в окупованому Криму, забороняє Російській Федерації призивати мешканців Криму до лав збройних сил РФ.
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у Верховній Раді під час години запитань до уряду в п’ятницю, 18 листопада.

“Хочу окремо наголосити, що резолюція наголошує на забороні призову до збройних сил країни окупанта на окупованій території”, – сказав він.

“Там також міститься заклик до країни-окупанта у відповідності до міжнародного права гарантувати безперешкодний доступ до окупованого Криму міжнародних правозахисних механізмів”, – додав Клімкін.

Як відомо, Росія після нетривалого мораторію, почала призивати мешканців Криму в армію. Росія також не дає дозволу місіям ООН з прав людини та ОБСЄ потрапити до Криму.

Резолюцію щодо Криму має затвердити Генеральна Асамблея ООН в грудні цього року.

Читайте також:
В ООН вперше назвали Росію державою-окупантом, а Крим – окупованим.
РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

Після голосування Білорусі в ООН проти резолюції щодо Криму Україна пригрозила переглянути відносини з Мінськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна