Додон пообіцяв вирішити проблему Придністров’я, при тому Крим вважатиме і далі російським

Переможець виборів президента Молдови лідер Партії соціалістів Ігор Додон заявив, що не буде змінювати позицію щодо Криму, який він вважає де-факто російським та заявив, що зрушить з місця проблему замороженого конфлікту в Придністров’ї. Про це він розповів в інтерв’ю Lenta.ru.

“Так, я висловив цю позицію і від неї не відмовляюся. Для Молдови це питання дуже непросте — у нас є Придністров’я, і вживати активні дії щодо визнання [Криму] для Молдови дуже і дуже небезпечно. Нам не можна робити поспішних кроків. Але свою позицію я змінювати не буду”, – сказав він.

Крім того, в контексті проблеми окупації Криму Додон зазначив, що оптимістично оцінює можливість вирішення придністровської проблеми.

“У наступні півтора-два роки у нас з’являться хороші шанси, щоб почати вирішувати це питання. Чому я так думаю? Всім — і Росії, і Заходу — потрібен позитивний зразок того, як можна домовлятися. Після Криму, Грузії і багатьох інших подій потрібен приклад — яким чином вирішувати заморожені конфлікти. Дуже сподіваюся, що Придністров’я стане таким прикладом“, – заявив Додон.

Читайте також:
Додон про Україну: сусідів не вибирають

У Молдові на виборах президента переміг також “ватник”. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна