Сейм Литви ухвалив рішення щодо санкцій та агресії РФ проти України

 

Новообраний литовський Сейм ухвалив резолюцію щодо агресії Росії в Україні, в якій закликав Євросоюз продовжити санкції щодо Росії. Рішення прийнято в четвер, 17 листопада, йдеться у повідомленні на сайті сейму Литви.

За резолюцію проголосували 105 депутатів, проти не було жодного, один – утримався.

“Сейм підтримує суверенітет України, її незалежність і територіальну цілісність та закликає держави ЄС продовжити санкції щодо Російської Федерації до повної реалізації Мінських угод”, – сказано в документі.

Як вважає литовський парламент, “зараз будь-які спроби пом’якшити чи скасувати санкції щодо Російської Федерації заохотили б агресивну політику Росії й підвищили б загрозу для безпеки України, Литви та всієї Європи”.

Представляючи проект, один із його авторів, консерватор Лаурінас Кащюнас зазначив, що в грудні лідери ЄС розглянуть питання продовження санкцій, том часом у Європі лунають заклики переглянути політику санкцій щодо РФ.

“Повзуча агресія нікуди не зникла, (…) по суті, ми продовжуємо жити в контексті замороженого конфлікту”, – заявив Кащюнас, якого цитуєDelfi.

Литовські депутати також закликали ЄС якомога скоріше надати Україні та Грузії безвізовий режим.

Читайте також:
У Литві видали посібник на випадок російської окупації

У ЄС назвали час, коли буде введено безвіз для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна