Лещенко вивів формулу “Роттердам + Ляшко”, врахувавши угоду Порошенка й Ахметова

 

Сергій Лещенко
народний депутат України від Блоку Порошенка, член партії “Демальянс”, журналіст

(FB)

Весь день питають, чому це Ляшко нападає на Тимошенко. Перша очевидна відповідь – бійка популістів.

Але давайте дивитися глибше. Я довго думав, що формулі “Роттердам+” не вистачає ще однієї частини рівняння. І тепер вона проявилася. Вона звучить “Роттердам + Ляшко”.

Навесні цього року Порошенко та Ахметов уклали стратегічний союз, в основі якого – взаємне збагачення на тепловій енергетиці через введення формули ціноутворення на вугілля “Роттердам+”. Тобто вугілля для ТЕС іде з окупованих територій за формулою, нібито воно куплене на біржі в Нідерландах і потім доставлене в Україну. Маржа осідає в кишенях двох гравців – ДТЕК і “смотрящих” Кононенка на державній “Центренерго”.

Оскільки Ахметов віднедавна допомагає Радикальній партії стати на ноги, то нападки на Тимошенко – це політична складова в трикутнику “Порошенко – Ахметов – Ляшко”.

Так непомітно в Ляшка проявилася пряма зацікавленість у фінансовій спроможності Ахметова – чим більше заробить ДТЕК, тим краще житиметься Радикальній партії України.

Ну і зверніть увагу, як непомітно з лексики радикалів зник мем “Блок Панамських Патріотів”. 🙂

Читайте також:
Росія закриває збиткові шахти “ДНР”. Хакери показали документи міненерго РФ

Ляшко заявив, що Тимошенко і Медведчук “на московські гроші” планували ліквідацію Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна