Клінтон про поразку: думала, що ніколи більше не вийду з дому

 

Гілларі Клінтон уперше з’явилася на публіці після того, як визнала поразку на президентських виборах, та розповіла, як важко вона це перенесла, інформує ВВС.

Клінтон виступила на зборах американського Фонду захисту дітей. Вона зізналася: після оголошення результатів їй було так погано, що вона думала, що ніколи більше не вийде з дому.

Багатьох американців ці вибори змусили замислитись і переоцінити свої цінності, додала вона.

Пані Клінтон отримала більшість голосів виборців, але програла, бо поступилася супернику у кількох ключових штатах, і дворівнева система виборів в США не дозволила їй набрати достатню кількість голосів виборників.

“Зізнаюся, прийти сюди сьогодні мені було дуже непросто, – поділилася Клінтон. – За останній тиждень мені не раз хотілося просто згорнутися в клубок з хорошою книжкою в руках і більше ніколи не виходити з дому”.

“Я знаю, багато хто з вас глибоко розчарований результатом виборів. Я теж – так, що не висловити словами, – продовжила вона. – Знаю, це нелегко. І знаю, що за минулий тиждень багато хто питав себе, чи справді Америка така, якою ми її собі уявляли”.

“Розкол, що так сильно проявився на цих виборах, справді глибокий, але – послухайте, що я скажу. Америка того варта. Наші діти того варті. Не втрачайте віри в країну, боріться за наші цінності – і ніколи, ніколи не здавайтеся”, – заявила кандидатка від Демократичної партії.

Тиждень тому, виступаючи перед своїми прихильниками і визнавши поразку на виборах, Гілларі Клінтон сказала, що її суперникові Дональду Трампу потрібно дати шанс.
Відтоді вона не спілкувалася з пресою і не з’являлася на публіці, але одного разу її помітили в парку.

В американські ЗМІ також потрапили подробиці телефонної розмови Клінтон: вона звинувачувала у своїй поразці директора ФБР Джеймса Комі, який оголосив про початок нового розслідування щодо використання Гілларі Клінтон приватної електронної пошти на посаді держсекретаря.

Нагадаємо, на виборах в США, які пройшли 8 листопада, переміг республіканець Дональд Трамп.

Читайте  також:
Протести проти Трампа у США не вщухають. Є нові поранені й десятки затриманих. ВІДЕО

Порошенко зателефонував Трампу та домовився про зустріч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна