Героя України Петраківського спецбортом переправили у США для подальшого лікування. ВІДЕО

 

Поранений військовослужбовець ЗСУ, Герой України Олександр Петраківський прибув у США для проходження лікування. Про це у “Фейсбуці” повідомив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

“Сьогодні для проходження лікування та реабілітації в медичний центр “TIRR Memorial Hermann” Х’юстона (США) прибув Герой України майор Олександр Петраківський”, – написав він.

У прес-службі Міноборони уточнили, що спеціальним бортом з України до США 16 листопада разом із Петраківським до США вилетіли і його батьки.

Як сказав батько Петро Петраківський, вони з матір’ю налаштовані оптимістично і покладають великі надії на лікування за кордоном.

Розенко вказав, що необхідні кошти на продовження лікування 28-річного військового були виділені з державного бюджету України.

“Численні операції у військових госпіталях, лікування в Польщі, повернення в Україну. І ось новий шанс на успішну реабілітацію. Тепер вже у США”, – зазначив урядовець.

Олександр Петраківський під час лікування

Олександр Петраківський під час лікування

Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спецпризначення під керівництвом Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки в аеропорт Луганська, потрапила в засідку. У ході бою Олександр віддав підлеглому свій кевларовий шолом, тим самим врятувавши йому життя. Але сам зазнав важкого поранення в голову, проте продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.
Під час лікування воїна в госпіталі було зроблено лікарську помилку, факт якої визнано комісією МОЗ: йому ввели дуже велику дозу наркозу, через що в Олександра зупинилося серце, а трубку для дихання вставили в стравохід. Відтоді Петраківський перебуває у важкому стані.
Родина збирала кошти на продовження лікування та реабілітацію Героя України за кордоном, батько навіть виставляв на продаж його нагороди.
У червні 2016 року в питання втрутилася адміністрація президента, Олександра повернули з Польщі на лікування до України.

За виняткову мужність і героїзм указом президента Олександру Петраківському 4 грудня 2014 року було присвоєно звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка”.

Читайте також:
Головний невролог Міноборони відзвітував про стан здоров’я Героя України Петраківського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна