Росія не може розібратися з мільярдними тендерами для військової бази за 280 км від Києва

 

Вартість спорудження військової бази РФ недалеко від кордону з Україною і Білорусією зросла до 1,4 млрд. руб. Це випливає з конкурсної документації вже другого тендеру, передає “Новинарня” з посиланням на російське агентство РБК.

“Це вже другий тендер: перший аукціон на суму в 909,2 млн. руб. був скасований, оскільки не було подано жодної заявки”, – пише видання.

Вказується, що збільшення вартості відбулося через перегляд конкурсної документації, де “були неправомірно об’єднані роботи з проектування та будівництва, не встановлено, який досвід необхідний учасникам тендера, не вказані необхідні відомості про обсяг робіт і вимоги до їх якості”.
Також у тендері було виявлено ознаки адміністративного правопорушення.

Згодом скасований був і другий конкурс.

“За умовами аукціону передбачається реконструкція існуючої бази та будівництво нових об’єктів. Передбачалося, що до 1 серпня будуть виконані інженерні роботи, до середині вересня отримано дозвіл Міноборони (РФ), а на 1 грудня завершені будівельно-монтажні роботи. У 2017 році починається другий етап, який повинен завершитися 1 червня підписанням акту приймання.
В документації на порталі держзакупівель вказано, що в тому числі повинні бути побудовані два гуртожитки на 200 чоловік, медпункт на 50 місць, поле для міні-футболу, смуга перешкод, полігон і кілька гаражів для техніки в цілому на 120 місць”, – зазначено в матеріалі.

Нагадаємо, в червні 2016 року стало відомо, що біля міста Клинці (Брянська область), яке розташоване приблизно за 50 км від кордону України (280 км від Києва), розгорнуто імпровізований військовий табір, де знаходиться велика кількість новоприбулих військовослужбовців і військової техніки. Імовірно, що поява цього табору означає початок будівництва військової бази.

Читайте також:
Росія будує ще одну військову базу всього за 280 км від Києва

Російська воєнщина облаштовує біля кордонів України шість перевалочно-логістичних комплексів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна