Конкурсна комісія обрала держсекретарем Мінінфраструктури подільника Каськіва

 

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала державним секретарем Міністерства інфраструктури Андрія Галущака. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії 16 листопада, передає “Економічна правда“.

Наразі Галущак – начальник департаменту інвестиційної політики “Укрзалізниця”.

За інформацією аналітиків моніторингової місії “ДоброЧесно”, юрист Андрій Галущак працював із Владиславом Каськівим в Державному агентстві із інвестицій та очолював скандальний проект “Повітряний експрес”. Крім цього, він був заступником директора не менш скандального національного проекту “LNG-термінал”.

Жоден із цих проектів не реалізовано, а отримані інвестиції – розкрадено, зокрема на “Повітряний експрес” у Київ з аеропорту “Бориспіль”.
Влад Каськів зараз переховується від слідства в Панамі; Генпрокуратура вимагає видати його в Україну.

Конкурсна комісія обрала резервним кандидатом Дмитра Роменського. Протягом року він має право бути призначеним держсекретарем, якщо Галущак не пройде спеціальну перевірку, відмовиться від посади або відбудеться форс-мажор.

Наразі Роменський є заступником міністра – керівником апарату Мінінфраструктури.

Як відомо, Кабінет Міністрів оголосив конкурси на держсекретарів 17 міністерств, а також держсекретаря уряду, першого заступника держсекретаря й 4 заступників держсекретарів.

До призначення держсекретарів їхні повноваження виконують заступники міністрів – керівники апаратів, але не довше, ніж до 1 січня 2017 року.

У грудні 2015 року Верховна Рада ввела інститут держсекретарів.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби не змогла обрати державного секретаря Міністерства екології й природних ресурсів і Міністерства аграрної політики.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна