Гройсман пригрозив кримінальною відповідальністю за помилки в квитанціях за тепло

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за перевірку Міністерством внутрішніх справ причин помилки “Київенерго” під час розрахунку плати за опалення в Києві. Про це інформує “Інтерфакс-Україна“.

На засіданні уряду прем’єр зазначив, що деякі жителі Києва отримали платіжки із завищеними тарифами. “Ми почули про те, що це начебто помилка, але вона якась дуже дивна. Коли хтось намагається розхитати ситуацію і нагнати істерію, з’являються платіжки з подвоєними, потроєними цифрами”, – сказав він.

За словами віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона, “Київенерго” пояснює виниклу ситуацію технічною помилкою.

Прем’єр закликав теплокомуненерго не допускати подібних помилок, а “Київенерго” – попросити вибачення в споживачів.

“Я думаю, що тут може бути і питання кримінальної відповідальності за виставляння рахунків людям за неадекватними цінами. Я попереджаю всіх, що з цим не треба гратися”, – додав Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував направити пояснення “Київенерго” до МВС для перевірки причин помилки.

“Необхідно перевірити цю ситуацію, якщо це помилка – ми розберемося, а якщо не помилка, то мають бути покарані за подібні речі”, – наголосив прем’єр.

“Я попереджаю: якщо ми бачитимемо десь у регіонах такі речі, то дуже жорстко каратимемо штрафними санкціями, думаю, тут навіть може бути питання кримінальної відповідальності”, – додав він.

Читайте також:
Від сьогодні українцям доведеться платити за тепло та гарячу воду вдвічі більше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна