У Запоріжжі засудили терористів, які працювали на ватажків “ДНР”

 

Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя засудив до різних термінів ув’язнення членів диверсійної групи “ДНР”, яка на початку 2015 року здійснила теракт в обласному центрі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, інформує “Новинарня“.

Правоохоронці встановили, що до групи входили троє проросійськи налаштованих місцевих жителів, яких фінансували та координували представники “розвідки” терористичної організації “ДНР”.

Диверсанти підірвали саморобний вибуховий пристрій біля офісу “Самооборони”, розташованого у будівлі Запорізької обласної державної адміністрації. Зазначається, що на початку квітня 2015 року співробітники спецслужби затримали членів групи та попередили нові теракти в регіоні.

Під час обшуків за місцем проживання диверсантів правоохоронці вилучили плани здійснення терористичних актів в адміністративних будівлях органів судової влади та військкоматів Запоріжжя, п’ять гранат РГН та РДГ-2Б, вибухові речовини, порох для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Оперативники СБУ також виявили банківські картки, на які зловмисникам перераховували  гроші представники  “ДНР”.

Під час досудового слідства затримані визнали свою провину та засвідчили, що діяли за вказівкою “посадових осіб “ДНР”, керованих представниками спецслужб РФ.

Суд визнав диверсантів винними у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді 7 років 6 місяців, 8 років та 8 років 8 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
В “ДНР” 60% призовників “косять” від служби в лавах терористів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна