Справа паліїв українського прапора вже в прокуратурі Варшави

 

Поліція Варшави передала до прокуратури матеріали, що стосуються наруги над українським прапором під час Маршу незалежності 11 листопада. Про це повідомляє RMF 24.

“До районної прокуратури Варшава-Прага Південна вже надійшли матеріали. З цими актами зараз має ознайомитися прокурор-референт, щоб оцінити, чи є матеріал повним, чи вимагає доповнення”, – сказав речник районної прокуратури Лукаш Лапчинський.
Після цього прокуратура має оцінити, чи є в інциденті зі спаленням прапора ознаки злочину.

Згідно з польським кримінальним кодексом, “той, хто публічно ображає, руйнує, пошкоджує або знищує емблему, штандарт, хоругву, стяг чи інший знак держави карається штрафом або позбавленням волі на строк до року”.

Водночас юристи звертають увагу, що покарання може настати у разі, якщо прапор було виставлено публічно представником держави, над прапором якої чиниться наруга, або представником польської влади, зазначає “Європравда”.

Нагадаємо, минулої п’ятниці у Польщі на марші націоналістів з нагоди 98-ї річниці незалежності країни невідомі розтоптали та спалили український прапор.
Україна надіслала дипломатичну ноту МЗС Польщі з цього приводу.
Представники канцелярії президента Польщі та уряду РП заявили, що відповідальність за спалення українського прапора мають нести його організатори.

Згодом стало відомо, що прапор палила група ультраправих “Національна вільна Польща” (НВП). “Автономні націоналісти” побили за це лідера НВП Дам’яна Бенька.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна