Саакашвілі похвалився, що в Європі його вважають “українським Трампом”

mo-trump-saakashvili

 

“Бельгійський журнал вважає, що найближчі аналогії Дональда Трампа в Європі – це прем’єр Угорщини Орбан і Михаіл Саакашвілі в Україні”.
Про це повідомив у соцмережі сам відставлений голова Одеської ОДА, розмістивши посилання на статтю Wil Saakasjvili in Oekraïne een “Trumpke” doen? (“Саакашвілі хоче зробити Україну “Трампською”?”) у впливовому часописі Mondiaal Nieuws (MO, “Світові новини”)

“Автор вважає, що Саакашвілі оголосив про створення нової партії відразу після перемоги Трампа. Вони дружать і Саакашвілі повністю позиціонується як лідер проти істеблішменту, і в цьому він йде далі Трампа”, – переповідає зміст статті україно-грузиснький політик.

“Саакашвілі перебуває на хвилі, Україна сповнена олігархів, і людям дуже важко. Голосування за Саакашвілі стане помстою істеблішменту. Але проблема в тому, що такий лідер після перемоги сконцентрує всю владу і буде шляхом жорсткої руки контролювати бюрократичні органи та сам створить новий істеблішмент”, – ідеться в матеріалі.

Також МО пише, що “шляхи Трампа і Саакашвілі часто перетиналися у минулому. Вперше вони зустрілися в ліфті, в Нью-Йорку, в 90-х роках, після чого Трамп вирішив зробити найбільшу свою інвестицію на пострадянському просторі саме в Грузії – 250 мільйонів доларів”.

Зазначається, що мільярдер Дональд Трамп у США і Михеїл Саакашвілі в Україні “разом можуть створити великі хвилі, з огляду те, що Саакашвілі так само загрожує Коломойському, як Трамп – Гілларі, вони обидва говорять про контроль медіа з боку бізнес-груп”.

“Звичайно, Саакашвілі неприємні пропутінські висловлювання Трампа, але все ж в іншому у них багато спільного, робить висновок бельгійський журнал”, і це переказує в себе у “Фейсбуці” Михеїл Саакашвілі.

 

Нагадаємо, 7 листопада Саакашвілі подав у відставку з посади голова Одеської обласної держадміністрації на знак протесту проти підтримки президентом “злочинних кланів”.
Відтак він оголосив, що їде в Київ створювати власну політичну силу й “вимітати владу”.

Після перемоги на виборах у США Дональда Трампа Михеїл Саакашвілі не раз публічно нагадував про знайомство з мільярдером, а також про компліменти, які йому робив Трамп у період президентства Саакашвілі в Грузії.

Журнал МО проілюстрував статтю кількома фото, на яких президент Саакашвілі зустрічається з Трампом. Ці самі фото екс-президент Грузії раніше виставляв у ФБ.

Читайте також:
Саакашвілі оголосив про створення нової політсили та збирається вигнати всіх “бариг” з Ради

“Не Батумі”. Саакашвілі звинуватив Суркіса у варварській забудові узбережжя в Одесі. ФОТО

Путін в один вечір уперше переговорив з Трампом і поскаржився Меркель на Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна