Наступні на прицілі ФСБ в Криму – Свідки Євгови, – експерт

 

 

Наступною ціллю для арештів ФСБ в Криму стануть релігійні меншини, ймовірно – Свідки Єгови. таке припущення на брифінгу в УКМЦ 14 листопада висловив Михайло Гончар, президент Центру глобалістики “Стратегія XXI”, директор енергетичних програм севастопольського Центру “Номос” у 2007-2014 роках.

За словами Гончара, у виданні “Форпост” (колишні “Севастопольские новости”) йдеться про те, що “віряни церков міста передали у генпрокуратуру РФ 15 тисяч підписів із проханням заборонити Свідків Єгови”, що ФСБ “негативний вплив єговістів на життя Севастополя відзначила”, а головний лікар Севастопольської психіатричної лікарні прокоментувала, що “Свідків Єгови поки що не визнали екстремістською організацією, але підстав для цього достатньо: вони створюють пряму загрозу для життя і здоров’я багатьох людей”.

“Імовірно наступні “диверсанти” будуть віднайдені саме у цьому середовищі. Досьє практично готове”, – зазначив Микола Гончар.

Він припускає, що арешти проти “неблагонадійних” в окупованому Криму буде продовжено, щоб мобілізовувати суспільство страхом зовнішнього або внутрішнього ворога.

Такі заяви Гончар зробив на брифінгу, головною темою якого були арешти в Криму колишніх аналітиків Центру “Номос” Дмитра Штиблікова та Олексія Бессарабова, а також Володимира Дудки.
Експерти не виключили також сценарію 1999 року з підривом житлових будинків в інтересах ФСБ.

Нагадаємо, 10 листопада ФСБ Росії оголосила, що напередодні в Севастополі було затримано нібито “членів диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України” Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова (експертів центру “Номос”) і Володимира Дудку, відставного капітана 2 рангу ВМСУ. За рішенням Ленінського районного суду Севастополя їх заарештували на два місяці.
ФСБ оприлюднила відео допиту затриманих, де вони зізнаються у розвідувальній діяльності у Криму.
Міноборони України назвало заяви російських силовиків “фейком”.

Читайте також:
Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна