У Молдові на виборах президента переміг також “ватник”. ІНФОГРАФІКА

 

Центрвиборчком Молдови оприлюднив попередні підсумки другого туру президентських виборів, які свідчать про перемогу проросійського кандидата Ігоря Додона. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на інформацію з офіційного сайту ЦВК Республіки Молдова.

Після підрахунку 98,8% бюлетенів висуванець Соціалістичної партії Молдови Додон має 53,58% підтримки, тоді як його конкурентка, кандидатка від про європейських сил, голова Партії дії і солідарності Майя Санду – 46,42%.

Станом на 1:10 понеділка пораховано 2066 дільниць із 2081. Відставання Санду – більш як 110 тисяч голосів.

Картина станом на 0:30:

vibori-v-moldovi-infografika

Таким чином, Санду втратила навіть теоретичну можливість надолужити відставання.

Як повідомляла раніше “Європейська правда”, на виборах в Молдові в другому турі, 13 листопада, зафіксована значно вища явка, ніж у першому, зокрема голосувало дуже багато молоді. Закордонні дільниці також били рекорди, на частині з них закінчилися бюлетені. Це створювало інтригу, адже молодь і закордон (крім РФ) голосував переважно за Санду.
Додон висловлював нарікання, що ЦВК Молдови не створила належну кількість виборчих дільниць у Росії.

Як інформувала “Новинарня“, в першому турні Додон набрав 48,7% голосів, Санду – майже 38%.

Виборча кампанія соціалістів Молдови нагадувала риторику Партії регіонів в Україні в 2013 році – антиєвропейські гасла, православ’я, протидія одностатевим шлюбам та мігрантам із Близького Сходу, що їх нібито насаджує ЄС, звинувачення конкурентки в лесбійстві тощо.

Нагадаємо, цього ж тижня вибори виграли Дональд Трамп у США та проросійський генерал-соціаліст Румен Радев – у Болгарії.

Читайте також:
Проросійський Додон – очікуваний президент Молдови: ризики геополітичного розвороту сусідів

Громадські активісти в Кишиневі вибачилися за слова Додона про Крим

МЗС України відкликало посла в Молдові після проміжної перемоги проросійського кандидата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна