Путін в один вечір уперше переговорив з Трампом і поскаржився Меркель на Україну

 

Президент Росії Володимир Путін провів першу телефонну розмову з обраним президентом США Дональдом Трампом після перемоги республіканця на виборах 8 листопада. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

У ході розмови президенти “зійшлися в оцінці нинішнього вкрай незадовільного стану російсько-американських відносин”.
Крім того, вони обговорили “боротьбу з міжнародним тероризмом та екстремізмом” і ситуацію в Сирії.

“Домовлено продовжити контакти по телефону і в перспективі передбачити особисту зустріч, підготовкою якої займуться представники обох сторін”, – сказано в повідомленні Кремля.

Раніше, 9 листопада, Путін надіслав вітальну телеграму Дональду Трампу, в якій висловив надію на спільну роботу з виведення російсько-американських відносин з кризового стану.
Тоді Трамп повідомив, що отримав “прекрасний” лист від російського лідера, додавши, що найближчим часом у них запланована телефонна розмова.

Пізніше Путін заявив, що для поліпшення відносин зі США необхідно пройти непростий шлях, але Росія готова зробити все, що від неї залежить.

Також увечері 14 листопада президент РФ провів телефонні переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель, в ході яких обговорили ситуацію навколо поставок російського газу в Європу через Україну.
Про це теж повідомляється на сайті прес-служби Кремля.

Путін попередив Меркель, що, за прогнозами синоптиків, очікується холодна зима, тому, за його словами, “можуть зрости ризики несанкціонованого відбору українською стороною частини російського газу, що поставляється в Європу відповідно до діючих контрактів”.

Сторони переговорів домовилися, що з цього питання будуть проведені контакти по лінії Єврокомісії, керівництва vіністерства енергетики Росії і Газпрому.

Також Меркель і Путін обговорили також питання конфлікту в Україні. Сторони стурбовані тим, що в Донбасі, як і раніше, порушується режим тиші. Лідери двох країн також відзначили важливість продовження спільної роботи з реалізації Мінських угод, у тому числі з урахуванням результатів переговорів “нормандської четвірки” 19 жовтня в Берліні.

Читайте також:
………

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна