В Україну прийшла зима: через снігопади знеструмлено 430 населених пунктів

 

Внаслідок снігопадів 13 листопада та через спрацювання систем захисту ліній електропередач у дев’яти областях України знеструмлено 430 населених пунктів. До відновлення енергопостачання залучено майже двісті бригад обленерго. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

“Хмельницька – 76 [населених пунктів знеструмлено], Тернопільська – 82, Івано-Франківська – 37, Житомирська – 16, Вінницька – 23, Волинська – 10, Закарпатська – 13, Львівська – 90, Чернівецька – 83. До відновлення енергопостачання залучено 192 бригади та 901 працівник обленерго”, – повідомив Зубко.

Раніше віце-прем’єр Зубко наказав головам ОДА впродовж негоди перебувати на території підконтрольних областей.

Як відомо, з 13 листопада у кількох областях України (Київська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Вінницька, Хмельницька, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька) оголошено штормове попередження, пов’язане з сильним вітром, налипанням мокрого снігу та зниженням температури, що може призвести до ускладнення функціонування систем життєзабезпечення.

З 6:00 14 листопада буде закрито в’їзд до Києва великогабаритного транспорту.

На Прикарпатті рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через негоду призупиняють навчальний процес.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна