У Луганську підірвали пластидом “Зірку Перемоги”. Кажуть, щоб посилити репресії проти місцевих українців

 

11 листопада приблизно о 01:23 ночі в тимчасово окупованому Луганську на естакаді біля залізничного вокзалу стався потужний вибух. Невідомі особи підірвали пам’ятний знак “Зірка Перемоги”, який встановили 14 травня 2016 року учасники мотоклубу “Нічні вовки” відділення “Донбас” за підтримки самопроголошеної “адміністрації” Луганська.
Про це повідомив у соцмережі представник громадської ініціативи “Права справа”, переселенець з Луганська Дмитро Снєгирьов.

"Зірка Перемоги" одразу після встановлення

“Зірка Перемоги” одразу після встановлення

Спеціальні служби так званої “ЛНР” повідомляють, що підрив був здійснений безоболонковим вибуховим пристроєм потужністю орієнтовно 2-3 кг в тротиловому еквіваленті.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, пам’ятний знак підірвали за допомогою пластиду, потужністю орієнтовно 100 грам у тротиловому еквіваленті.

“Примітно, що вибуховий пристрій не був закріплений до опори, а був розташований на дерев’яній конструкції. Це свідчить про те, що співробітники спецслужб самопроголошеної “республіки” імітували роботу аматорів із числа проукраїнськи налаштованих мешканців Луганська”, – зазначив Снєгирьов.

“За попередніми даними, акція здійснена українською агентурою у зв’язку із затриманням лідерів угруповання фанатів українського футбольного клубу “Зоря” “Ультрас Чорно-білі”, – йдеться у повідомленні “МДБ ЛНР”.

Звертає на себе увагу той факт, що, як і в попередні рази, відповідальність за підрив пам’ятного знаку взяли на себе “бійці” віртуального “українського опору” на Луганщині, вказує Снєгирьов.

За інформацією генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна, імітацію підриву пам’ятного знаку “Зірка Перемоги” співробітники “МДБ ЛНР” використають як привід для проведення так званих “спецоперацій” по затриманню місцевих мешканців окупованого Луганська.
Арешти цивільних осіб за звинуваченням у співпраці з українськими спецслужбами будуть використані представниками бойовиків “ЛНР” для дипломатичного тиску на Україну в процесі перемовин у рамках так званого “мінського формату”.

“Нагадаю, імітація підриву так званого пам’ятника “Вони билися за Батьківщину”, встановленого в окупованому Луганську, стала приводом для затримання співробітниками “МДБ ЛНР” членів фанатського угруповання “Чорно-Білі”, – підкреслив Снєгирьов.

Читайте також:
В Луганську “МДБ” бойовиків арештувало проукраїнських фанатів “Зорі”, шиють “держзраду”

До спроби перевороту в “ЛНР” причетний помічник Путіна Сурков, – “ІС”. АУДІОЗАПИС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна