Голова ОДА спростував постачання газу до Генічеська з окупованого Криму

 

Повідомлення про постачання газу до Генічеська Херсонської області з окупованого Криму – це провокація, а відео за участю президента РФ Путіна – постановочне, тому що у самого Криму газу немає.
Про це заявив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“У нас є дійсно [складна] ситуація із постачанням газу у Генічеський район, але у травні цього року ми, знаючи про такі провокації у цей опалювальний сезон, розробили ряд заходів”, – сказав Гордєєв.

За словами голови ОДА, якщо цього року в морозний період буде велике навантаження, то місцеві мешканці зіштовхнуться із “незначними складнощами”.
Він повідомив, що соціальну сферу повністю переорієнтовано “на можливість застосування альтернативних джерел опалення”.

“Оці всі провокації – я дивився ролики, де Путін ніби дає доручення, – всі ці ролики монтажні і постановочні, бо на сьогоднішній день у самого Криму немає газу, у них так само дефіцит газу, як і в Україні”, – додав голова Херсонської облдержадміністрації.

Він нагадав про проблеми Криму із водою та електроенергією.

“Замість того, щоб свої проблеми вирішувати, вони намагаються робити постановочні, з використанням президента Російської Федерації для того, щоб відволікти від своїх проблем”, – зазначив Гордєєв.

За його словами, в Генічеську планується протягом 2017 року, до наступного опалювального сезону, повністю вирішити питання із газопостачанням.

Як відомо, галас навколо газопостачання міста Генічеськ почався після того, як російські ЗМІ повідомили, нібито мер міста Олександр Тулупов особисто звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про постачання газу з Криму в зв’язку з холодами.
ЗМІ стверджували, що газ почав надходити з окупованої території Криму саме завдяки зверненню українського мера. Тулупов спростував цю інформацію.
За словами Тулупова, ні з якими проханнями до Путіна він не звертався.

У “Нафтогазі” пояснили, що з самого початку російської окупації Криму Генічеськ забезпечується виключно газом з українського родовища “Стрілкове”, розташованого в Херсонській області біля Арабатської стрілки, а невикористаний газ зберігався на тимчасово окупованій території.
При цьому в “Нафтогазі” підкреслили, що російський газ в Генічеськ не постачався і не постачається.

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов також спростував інформацію про те, що Генічеськ отримує газ з анексованого Криму.

Читайте також:
У Криму відкрили пам’ятник “блекауту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна