Бойовик Джо з “Оплоту” отримав від Донецького суду три роки ув’язнення

 

Апеляційний суд Донецької області за матеріалам СБ України засудив до трьох років позбавлення волі колишнього бойовика незаконного збройного формування “Оплот” із так званої “ДНР”.

Як повідомляє прес-служба СБУ, співробітники спецслужби встановили, що бойовик на прізвисько “Джо” перебував у лавах терористів з листопада 2014 по лютий 2015 року.
У складі свого підрозділу він патрулював вулиці Донецька, охороняв військові склад та техніку терористів, у тому числі батареї “Град”.

“Безпосередньої участі у бойових діях проти сил антитерористичної операції чоловік не брав”, – зазначили в СБУ з посиланням на дані слідства і заяви “Джо”.

Наприкінці лютого 2015 року бойовик покинув лави НЗФ та повернувся до рідного Димитрова (тепер – Мирноград), де був затриманий оперативниками СБ України.

За матеріалами досудового слідства СБУ, суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину,  передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – “створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”.

Суд Донеччини обрав “Джо” найменшу міру покарання, адже санкція за згаданою статтею КК передбачала позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також:
Бойовика групи “Восток” засудили за підготовку теракту в Запорізькій області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна