Від Порошенка вчергове вимагають знести пам’ятник Марксу на території “Рошену”

 

Український інститут національної пам’яті вдруге надіслав листа до керівництва Київської кондитерської фабрики “Рошен” Петра Порошенка, у якому нагадав про вимогу демонтажу пам’ятника Карлу Марксу  на її території, в установленому Законом України порядку, інформує прес-служба Інституту.

“Вчення “марксизму” стало підґрунтям для утвердження комуністичних тоталітарних режимів на території України та інших країн Східної Європи. Активна меморіалізація засновників комуністичної ідеології  Карла Маркса та Фрідріха Енгельса (зокрема, шляхом масового встановлення на їхню честь пам’ятників) були важливою складовою пропаганди ЦККПРС комуністичного тоталітарного режиму”, – йдеться в повідомленні.

Лист до Порошенка з вимогою знести пам'ятник Марксу

Відповідно до українського законодавства, пам’ятник К. Марксу на території Київської кондитерської фабрики “Рошен” є символікою комуністичного тоталітарного режиму та підлягає обов’язковому демонтажу.

“З огляду на значний суспільний резонанс, а також те, що президент України Петро Порошенко визнав завершення процесу декомунізації питанням національної безпеки, звертаємося до ПАТ “Київська кондитерська фабрика “Рошен” вдруге. Перший лист з нагадуванням про необхідність демонтажу пам’ятника К. Марксу Інститут надіслав 25 вересня 2015 р. На жаль, офіційної відповіді ми досі не отримали”, – повідомили в прес-службі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна