Саакашвілі оголосив про створення нової політсили та збирається вигнати всіх “бариг” з Ради

 

Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Михеїл Саакашвіші оголосив про створення нової політичної сили. Про це він заявив під час брифінгу в п’ятницю, 11 листопада.

Він не підтвердив і не спростував, що ця партія буде базуватися на ініціативній групі партії “Хвиля” (один із лідерів – Давід Сакварелідзе).
За словами Саакашвілі, партія напевно матиме іншу назву, бо “Хвиля” – це те, що приходить і відходить, а Саакашвілі планує, що нова команда має прийти до влади надовго.

“Ніколи я не робив ніякої партії “Хвиля”, але я хочу сказати, в Україні буде хвиля, і хвиля змінить владу”, – додав Михеїл Саакашвілі.

“Я хочу оголосити, що ми будемо створювати нову широку політичну силу, платформу нових сил. Метою нашою є зміна теперішньої існуючої так званої політичної еліти,  насправді бариг – “отбросов” суспільства, які контролюють Раду, Кабінет Міністрів та всі види влади України. Нашою метою є дострокові парламентські вибори максимально швидко, у зжаті строки”, – заявив він.

“Принципами цієї політичної сили є те, що ми не приймемо нікого, хто більше одного строку був у Раді. Хто б це не був, ні кого хто більш як 2-3 роки був на посаді при виконавчій владі, у нас в списках не буде жодного прямого чи підставного представника великого бізнесу. Ми будемо підтримувати бізнес, ми будемо усіляко допомагати бізнесу, але не будемо пускати бізнес в політику, не будемо пускати бізнес у Верховну Раду”, – заявив Саакашвілі.

Верховна Рада складається з бариг, які купили собі місце, щоб далі грабувати народ України. Їх потрібно всіх вимести звідти силою народу”, – додав він.

Саакашвілі заявив, що в найближчі дні  піде в регіони та буде говорити з людьми.

“Ви знаєте, що президент неодноразово пропонував посаду прем’єра та очолити його партію “Солідарність”. Я відмовився не тільки очолити його партію, а й не пішов за списками його партії на вибори в Одеській області”, – розповів він.

Крім того, Саакашвілі зазначив, що для нього перемога України з російським агресором – головна ціль.

Головна ціль –  привести людей, які будуть працювати на власну країну, не на власну кишеню чи будь-який олігархічний клан”, – сказав він.

Також Саакашвілі наголосив, що не буде вступати в перемовини з жодною політсилою та наголосив, що у Порошенка було більш ніж потрібно можливостей, щоб провести з ним реальні реформи для власних громадян.

“Він цей шанс безнадійно упустив”, – сказав Михеїл Саакашвілі, зазначивши, що “Порошенко мені вже не указ”.

Коментуючи перемогу на президентських виборах США Дональда Трампа, він заявив, що інтенсивно спілкувався з Трампом протягом декількох років, та продемонстрував архівне відео, на якому Трамп хвалить Саакашвілі за роботу на посаді президента Грузії. З його слів, Трамп – дуже розумний чоловіка, хоча й непередбачуваний.

Нагадаємо, на початку 2016 року Саакашвілі проводив у регіонах “Антикорупційні форуми”, просував ідеї “Руху за очищення” та безуспішно збирав мільйон підписів за відставку уряду й інші вимоги.
Цього тижня він подав у відставку з посади голови Одеської ОДА.

Читайте також:
Порошенко звільнив Саакашвілі з обох посад

Саакашвілі після відставки їде в Київ “вимітати” владу

“Бо довкола всі погані”. Соцмережі про відставку Саакашвілі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна