Українські відомства реалізують секретний документ щодо деокупації Криму, – Черниш

 

В уряді України є секретний документ щодо деокупації Криму, відповідно до якого різні відомства провадять певні дії. Про це, повідомляє “Новинарня“, заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі програми “Лівий берег” на каналі “24“.

“Щодо Криму, то є окремий документ, він має гриф “для службового користування”. В ньому є 20 різних напрямків, по яких ми працюємо, починаючи від культурних цінностей, шельфів, заходів кораблів у кримські порти. Відомства, які діють у рамках цього документу, озвучують результати”, – сказав Черниш.

За його словами, український катер, який у Чорному морі збирав дані щодо фактів незаконної промислової діяльності Російської Федерації та був атакований кораблями ВМС РФ – “він діяв в рамках цього документу”.

“Не всі справи ми можемо робити публічно”, – зазначив Черниш.

Як повідомляла “Новинарня“, сторожовий корабель ЧФ Росії “Сметливый” здійснював небезпечні маневрування біля судна морської охорони Державної прикордонної служби України “Поділля” 8 вересня 2016 року в Чорному морі, коли українське прикордонне судно збирало доказову базу щодо фактів незаконної економічної діяльності Російської Федерації в районах платформ Голіцинського і Одеського газових родовищ, незаконно анексованих Росією.

Читайте також:
Президент розповів, коли буде деокупація Криму й децентралізація для ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна