Доба в АТО: обстріли не вщухають по всьому фронту, троє військових зазнали поранення

 

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах ЗСУ немає, троє військових отримали поранення. Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, інформує “Новинарня“.

На Луганському напрямку вогонь не вщухав по всій лінії розмежування. Бойовики обстріляли Станицю Луганську, де обстріл вівся з перервою протягом чотирьох годин, під Щастям, поблизу Слов’яносербська та в Попаснянському районі. Левова частка обстрілів сталася між 16 та 19 годинами.

З огляду на регулярні обстріли зі сторони противника, розведення сил досі неможливе.

На Донецькому напрямку всі обстріли були тривалими, від півгодини до кількох годин. Бойовики вели обстріл на Світлодарській дузі, під Горлівкою, а також в Авдіївській промзоні.

Крім того, вороги цілилися і по цивільних об’єктах.

На Маріупольському напрямку ситуація залишається без змін. Потужні мінометні обстріли по всьому фронті. Різко активізувались окупанти, що займають Докучаєвськ та Оленівку. Туди було доставлено  п’ять вагонів з російськими боєприпасами.

Українські війська вимушені відкривати вогонь у відповідь.

За інформацією розвідки, минулого місяця командир взводу у так званій першій бригаді російсько-окупаційних військ застрелив двох російських радників. Через цей та подібні випадки російське командування регулярно надсилає комісії до ворожих підрозділів та за необхідності змінює командирів.

Основний конфлікт у лавах противника між російськими офіцерами, які в якості радників засідають у штабах та командирами загонів на передових позиціях. Зі слів речника, бойовики масово пишуть рапорти на звільнення.

Читайте також:
В “ЛНР” активно поширюються проукраїнські листівки із закликами об’єднуватися проти окупантів

Штаб АТО зафіксував 54 обстріли за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна