Закон про україномовні квоти для радіо набув чинності

 

Закон про україномовні квоти для радіо набув чинності. Верховна Рада проголосувала за закон 16 червня, опублікований в офіційній парламентській газеті “Голос України” 8 липня і набув чинності через 4 місяці після опублікування, тобто сьогодні, 8 листопада, інформує “Новинарня“.

Законом передбачено обов’язок телерадіоорганізацій при здійсненні радіомовлення забезпечувати частку пісень державною мовою на рівні не менше 35 відсотків від загального обсягу пісень, поширених протягом доби. Зокрема не менше 35 відсотків – від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 години.

Також встановлюється, що при здійсненні радіомовлення мовники, що поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу відповідно до умов ліцензії становлять не менше 60 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема не менше 60 відсотків від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 години, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше ніж 25 відсотків загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема не менше 25 відсотків від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 години.

Документ містить також норму, відповідно до якої телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення забезпечують державною мовою не менше 60 відсотків добового обсягу ведення передач, в тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач).

Читайте також:
Радіостанції уклали меморандум щодо закону про квоти українських пісень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна