З початку АТО Білорусь прийняла 160 тис. переселенців з Донбасу

 

Від початку конфлікту на сході України у Білорусь прибуло близько 160 тис. тимчасово переміщених осіб. Про це  повідомив посол Білорусі в Україні Ігор Сокол на конференції “25 років українсько-білоруського діалогу: перспективи двосторонніх відносин за часів глобальних викликів”, інформує “Інтерфакс-Україна“.

“Сьогодні з нашого боку надана допомога в працевлаштуванні і отриманні житла особам, вимушеним покинути Україну через конфлікт. За даними комісара ООН у справах біженців, з початку кризи у Білорусь прибуло близько 160 тис. українських біженців”, – сказав він.

Посол наголосив, що Білорусь, яка “не лише знає, але і пам’ятає, що таке війна, зацікавлена в швидкому формуванні світу і згоди у братській для нас Україні”.

“Саме тому в 2014-2016 рр. Мінськ став майданчиком для врегулювання ситуації на сході України… Білорусь зацікавлена в тому, щоб конфлікт був вирішений в максимально короткі терміни, і готова максимально сприяти цьому процесу в майбутньому”, – підкреслив Сокол.

Читайте також:
Майже половина переселенців з Донбасу не мають наміру повертатися назад

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна